maandag 21 juni 2021

Thema Piraten

Deze week waren we wel nog een beetje fietspiraten! De kleuters zagen een poppenkast over een piraat die zijn piratenschip zocht! De piraten zijn toch wel eens zot hoor. We vonden gelukkig snel zijn piratenschip terug. Elke dag mochten de piraten gaan fietsen en moesten we verschillende technieken oefenen. Slalommen, over een helling fietsen, starten en stoppen bij dododo piano, bellen proberen te vangen op de fiets, een ballon proberen aan te tikken tijdens een parcour en alle fietsen kregen een wasbeurt. Ook gingen we eens goed kijken naar de onderdelen van de fiets. Ondertussen werd er meteen een piratenschip gebouwd voor onze piraten. Wat waren ze gemotiveerd om de piraten te helpen. Juf bracht ook nog eens haar knikkerbaan mee!
We begonnen ook al aan de versiering van de klas voor deze zomer! Dit deden we samen en zo komen we samen tot een mooi resultaat! Kom zeker eens wandelen rond Rosa Mystica! Ook was juf Ingeborg jarig en werden we getrakteerd op een lekkere versnappering! We zongen voor haar samen een liedje. Ook leerden we zoals echte piraten te enteren en aan te vallen. We leerden ook papegaaien en na-apen ( wat was dat grappig) Ook leerden we ons versje van de piraat en moesten we op zoek naar gouden munten! Op het einde van de week was ook onze eigen juf jarig en kregen we al een kleine traktatie!
WEEK 2: In de klas waren er overal gouden munten verstopt. De piraten moesten aan het werk en ze allemaal zoeken. We telden de gouden munten en zochten de groepjes waar er meer en minder waren. Dinsdag was onze sport- en speldag. 's Morgens vertrokken we naar vayamundo daar hebben ze een reuzeleuke indoorspeelplein. De kleuters gingen helemaal uit de bol! Toen we terug op school waren kregen we lekkere frietjes en nuggetjes als middageten. In de namiddag konden we genieten van verschillende activiteiten: springkasteel, evenwichtsparcour, balspelletjes of fietsen! We sloten de dag af met een filmpje en een ijsje!
Woensdag begonnen we als echte piraten te schrobben en onze piratenhoed/vlag af te werken voor de vakantie. We speelden een piratenspel en moesten vissen vangen. We hielden een experiment en keken wat bleef drijven en wat zonk. Er lag een schatkaart in de klas die we moesten volgen om de schat te vinden. We bewogen mee met de piraat op het digibord en keken nog een aflevering van Piet piraat. We vierden ook Rens zijn verjaardag! Hieperdepiep Hoera voor Rens! De rest van de foto's volgen zeker nog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten