zondag 14 maart 2021

Thema verkeersborden en politie

Vorige week leerden we door Zeppe en Zikki de verkeersborden kennen. De verkeersborden hebben allemaal verschillende vormen. Deze week gingen we ermee aan de slag. Maar eerst vertellen we aan elkaar wat we in het weekend gedaan hadden. Juf zorgde voor allemaal verkeersborden in de klas om te bekijken. Maar we gingen die ook buiten zoeken. Er staan er al heel wat rond onze speelplaats op de straat en die hebben allemaal verschillende vormen. We speelden een spel en zo konden we raden wat ze juist betekenen. Er werden verkeersborden gekleurd en gemaakt voor thuis. Maar blijkbaar is ons vorig thema ook opgevallen bij de andere klassen, want plots stond iemand van de 3de kleuterklas met een zelfgemaakte driehoek aan de deur! Zeppe en Zikke hebben een leuk luisterverhaal gemaakt met een boekje en deze week konden we om beurt eens luisteren naar hun verhalen in de boekenhoek. We konden zelf straten maken en een houten knikkerbaan uitproberen. Die was nog een beetje moeilijk, dus bracht juf een andere knikkerbaan mee die heel leuk was om uit te proberen. Loeloe kent ook veel vormen en met haar vormenkaartjes konden we de vormen rollen en tekenen op elkaars rug. Als ik vroeg waar dat de kleuters aan denken als ze verkeer en verkeersborden horen dan zeiden ze snel politie! Ze hadden al verteld dat ze hier heel graag over wilden leren. We maakten een echte politieagent met een echt uniform van de politie in de kring. Nora bracht haar walkie- talkie mee om eens te tonen aan ons. En in onze klas kwam een echt politiekantoor, waar dat er telkens agenten mochten spelen en ze mochten ook in de klas controleren of niemand te snel rondliep. Af en toe werd er toch eens een boete geschreven, maar dat omdat het zo leuk was ;) Vooral de juf kreeg heeeeel veeeel boetes! We leerden er zelfs een liedje over :) De juf is zelf ook eens naar het politiekantoor geweest want ons hondje van de klas was weggelopen. Ik mocht ook eens een selfie maken op het politiekantoor! De juf nam ook een vriendje mee, een grappige krokodil die vaak de weg kwijt is en die konden we dan zelf programmeren zodat hij telkens en weg vond.
Er was er eentje jarig Hoera Hoera, dat kon je wel zien Hoera Hoera! Gelukkige verjaardag Alexia!
We werden getest op onze echte politievaardigheden, want er was plots een vreemd spoor in de klas. We ontdekten dat Loeloe weg was! We moesten de sporen volgen en toen vonden we haar in de laatste klas verstopt. Zoem was dief geweest en had Loeloe verstopt zodat wij haar konden zoeken. Dat vonden de kleuters wel leuk, maar Zoem kreeg toch veel boetes nadien :) We puzzelden nog een politieagent en moesten al zijn spulletjes opplakken die hij nodig had. We mochten ook onze eigen vingerafdrukken zetten op onze geheime politiekaart.

2 opmerkingen:

  1. Wat een super spannende week! En een eigen politiebureau in de klas, hoe cool is dat niet 👮‍♂️ bedankt juf dat we terug mochten meekijken naar een week leerrijke school van onze kleuters 🤗

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh zo tof! Bedankt voor de leuke fotos Maryam heeft er veel over verteld 😃😃

    BeantwoordenVerwijderen