zaterdag 13 februari 2021

Thema Eenhoorns en hartjes

De laatste week voor de Krokusvakantie en wij gaan leren over Eenhoorns! Het was beginnen sneeuwen in het weekend en op maandag was er nog sneeuw dus stelden we het thema een dagje uit en experimenteerden we eerst met sneeuw! Schilderen met sneeuw, sneeuw laten smelten, zelf parcouren maken en zo evenwicht bewaren zoals in de sneeuw. Dinsdag was het dikketruiendag en mochten we allemaal eens in de spotlight staan.( sorry sommige fotootjes zijn wat wazig, ik kreeg ze niet meer bewerkt) We deden samen met de juffen de pinquindans in de sneeuw! We hadden het zeker niet koud en zo helpen we de natuur om een dagje de verwarming minder te zetten.
We keken eens heel goed op welk dier een eenhoorn wel lijkt. Zo vergeleken we een paard en een eenhoorn. Daarna mochten de kleuters zelf hun eenhoorn versieren met wol en uitprikken. Sommigen kozen om hem nog verder te versieren met stift. Ook werd het bijenhotel voor Zoem (ons klankbijtje) gemaakt aan de timmertafel. Op het digibord mochten we verschillende apps uitproberen. Er werden nog altijd kastelen gemaakt met slotgracht. Hoe hoger hoe liever ;) Er werden nog spelletjes gespeeld uit het ridderthema. De laatste dag stond dan meer in teken van hartjes en 's middags hielden we een valentijnfeestje. Op een feestje maken we ons natuurlijk mooi dus werd er geschminkt :) We kregen nog een traktatie van Eliza die een beetje ziek is. En ook juf werd letterlijk in de bloemetjes gezet. Hartelijke dank! Geniet maar van de vakantie kleine sloebers en ik zie jullie heel graag terug op maandag!

2 opmerkingen:

  1. Hartverwarmende foto's! Bedankt lieve juf Kerlijne!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo leuk dat we in Corona tijd als ouders toch de kans krijgen om ‘binnen te kijken’ in de schoolwereld van onze kids. Dank je wel daarvoor juf 🙏 En wat een fantastisch leuke schoolweek terug! In pyama naar school en geschminkt door de juf 🤗🥰

    BeantwoordenVerwijderen