vrijdag 8 januari 2021

Thema 'Tom en zijn trom'

Eerst en vooral een gelukkig Nieuwjaar aan iedereen. We starten daarom in de klas met zelf een Nieuwjaarswens te tekenen. Deze kwamen allemaal rond de vallende ster. In de klas stond ook een cadeautje en toen we het opendeden zagen we een trommel! We gaan leren over het boekje ' Tom en zijn trom'. De trommel maakt veel geluid en dus gingen we op zoek naar nog meer geluid! We zagen in het boekje telkens een instrumentje erbij komen. Die liggen dan in onze muziekhoek. Daar kunnen we naar hartelust repeteren en optreden voor onze klasgenootjes. Ook is er een feestwinkel bij gekomen, want Tom is jarig in het boek. In de doekbak konden we zelf met rijst schudkokers maken. Er werd alweer volop geknipt en geplakt. We mochten ook trommelen met verf! Wat leuk!
Op woensdag was het driekoningen en op school hebben we toch een beetje de traditie kunnen verderzetten.
Er werden volop instrumentjes van thuis meegebracht. Zo konden we dit eens aan de klasgenootjes tonen en laten horen. Zo speelden we al samen een concertje.
Op het einde van de week kregen we een mimespel te zien. Juf Ingeborg haalde allemaal instrumenten uit, maar ze deed het telkens verkeerd. Gelukkig konden wij al vanalles vertellen over die instrumenten en haar zo helpen!
Week 2! Deze week begonnen de grote voorbereidingen voor onze eigen fanfare. Muzikanten die hebben een instrument, dus maakten we zelf eentje. Bedankt aan de lieve ouders voor al het mooie materiaal die naar school kwam! We hebben naar hartelust kunnen uitproberen en knutselen. Alles werd eerst bekeken en dan uitgetest en zo konden we keuzes maken. Ook werden er nog mooie instrumentjes getoond in de klas. De fanfare van juf Ingeborg kwam soms voorbij onze klas. Ook in de bouwhoek werden voorbereidingen getroffen. Zo werd eerst een pad gemaakt en daarna een podium voor de muzikanten. We luisterden naar de geluiden en hoorden klanken. We testen die klanken uit tijdens wachtmomentjes. En zo kwam ook het vriendje van Loeloe in onze klas. 'Zoem' miste haar een beetje en zal af en toe met een nieuw klankje op bezoek komen in de klas. Er werd zelfs al eens nagedacht over een bijenhotel voor Zoem.
Toen we in de klas aan het werk waren begon het plots te sneeuwen. Dus gingen we er eventjes in spelen, maar niet te lang want het was toch wel nat! De juf liet ons nog meer klankjes horen met flessen door te tikken en te blazen. Ook deze we zotte taalspelletjes. Een rijmspringspel, een binnen en buitenkring waarbij we een kaartje moesten verstoppen en fluisteren bij ons vriendje. Onze vertelstok mocht telkens gebruikt worden. Ook hielpen we Loeloe en juf om een lied voor de school te maken. We mochten vertellen wat zo leuk is aan onze school. We kregen ook wel droevig nieuws te horen. Eén van onze klasgenootjes gaat verhuizen dus maakten we mooie tekeningen en een mooie foto! Die hangt uit in de klas zodat we aan haar kunnen blijven denken. Veel plezier op je nieuwe school Méri! We zochten de muzikanten tussen andere figuurtjes en maakte zelf een fanfarestoet.
Er was er eentje jarig hoera hoera! Gelukkige verjaardag Torben!
Toen was het grote moment aangebroken. We gingen samen met de andere klassen rond de school in de fanfare spelen met onze zelfgemaakte instrumenten. We moesten goed luisteren naar de dirigent en zo konden we overal muziek brengen!
Week 3: Vorige week hielpen we juf om een tekst te zoeken voor een schoollied en deze week werd het schoollied van Rosa Mystica veel geoefend. We speelden spelletjes van de vorige weken nog eens opnieuw en gingen aan de slag in het atelier. We hadden nog zoveel spulletjes die we nog niet hadden gebruikt en mochten zelf kiezen wat we gingen maken en wat we wilden gebruiken. Juf had haar lijmpistool klaar en zo kwamen er mooie kunstwerkjes uit. Jammer genoeg kon juf zo wel niet veel foto's trekken. We kregen een mooi poppenspel over ons boekje 'Tom en zijn trom' te zien van de kleuters van juf Manita.

1 opmerking:

  1. Wat een ontzettend fijne tijd beleven ze in de klas! Leuk om juf ook eens op de foto’s te zien en het filmpje is echt tof!! 💓

    BeantwoordenVerwijderen